Kreu Aktualitet Shqipëri-Kosovë, konkretizim i vazhdueshëm i Partneritetit Strategjik

Shqipëri-Kosovë, konkretizim i vazhdueshëm i Partneritetit Strategjik

1111
0

Marrëveshjet e nënshkruara sot mes qeverive së Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës:

1. Marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës së Kosovës për financimin dhe organizimin e përbashkët të mësimit të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në diasporë

2. Marrëveshje ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës së Kosovës për bashkëpunimin në fushën e diasporës.

3. Marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës së Kosovës për qendrat kulturore në diasporë.

4. Memorandum mirëkuptimi ndërmjet Ministrisë për Europën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë dhe Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës për bashkëpunim në fushën e politikës së jashtme.

5. Marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës së Kosovës në kuadër të anëtarësimit në Bashkimin Europian.

6. Memorandum bashkëpunimi ndërmjet Kryeministrisë së Republikës së Shqipërisë  dhe Zyrës së Kryeministrit të Republikës së Kosovës për shkëmbimin e përvojave dhe bashkëpunim për zbatimin e rregullimit më të mirë e të vlerësimit të ndikimit dhe për përmirësimin e praktikave të zhvillim