Kreu Opinion Ku nuk gjenden bëmat e tua o PD

Ku nuk gjenden bëmat e tua o PD

1535
0
MBLEDHJE E GRUPIT TE PD - Ish Kryeministri, Sali Berisha dhe Kryetari i PD, Lulzim Basha, gjate nje mbledhje te grupit parlamentar te Partise Demokratike, pak ore para nisjes se seances se pare parlamentare per vitin 2016./r/n/r/nMEETING OF DEMOCRATIC PARTY - Former Prime Minister Sali Berisha and Leader of the Democratic Party Lulzim Basha, during a meeting of the parliamentary group of Democratic Party, DP.

Linde si një “shpëtimtare”! Linde nga forca studentore , që në historinë e ndryshimeve njerëzore nuk ka ndodhur po dole punë e kajde . Linde nga “komunistë” e bijë “komunistësh” . U mbështete tek  të presekutuar e të emigruar nga frika komuniste . Të gjithë së bashku formuat nji të tërë , që telashe e plagë i hapëT këtij vendi . Për këto nuk di nga t’ja fillosh . Që të siguroje jetesën e mbijetesën, ti shkatrrove bazën e supërstrukturën e regjimit komunist . Shkatrrove atë bazë e supërstrukturë me mardhënjet e arritjet e saj të arritura me vështërsi e në një kohë mbi 40 vjeçare . Duke qënë të pa zotët për të ndertuar një bazë e supërstrukturë të re , duke qënë të xhveshur nga atdhetarizmi e ndjenja njerëzore e të prirur nga egoja e shkatrrimit dhe e xhvatjes nga mundi e djersa 44 vjeçare e një populli të tërë sollët dukuritë më negative të historisë së këti vendi . Ju me reformat e aplikura , të mbushura me prapagandë e premtime,  minosët barazinë e vllazërin ndershqiptare . Duke mos qënë të ndergjegjëshim për asnjë nga ato që thonit sollët pabarazinë e ndarjes së pronave e disnivelet në mënyrën e të jetuarit. Kjo çoi në fenomenin më negative , që s’është parë në historinë e re të popullit shqiptar , në atë të konflikteve ndervllazërore , viktimë e të cilit u bënë vllezërit , komshinjtë , fshatrat e fiset . Ju duke abuzuar me prapagandën , se jemi forcë e re , jemi forcë e progresit , do të sigurojmë barazi e mirëqënje , synonit , që të bindinit popullin , se gjerë sa dolët , ju populli jetoi i shtypur e i mjeruar , historia e mbarë për vendin e shqiptarët filloi me ju , ju e quajtët vetën  shpëtimtarët , që populli t’u thoshte “shyqyr që u kemi” Me të gjitha këto e të tjera e të tjera synonit në nji arritje , përjetësinë tuaj si një bekim i ardhur nga “zoti”. Këto gjerë në një farë mase edhe ecën , se populli filloi t’u besojë gjerë sa u dha edhe votbesimin për ta qeverisur . Objektivi i largët , për të qënë të përherëshim në qeverisje por edhe për të grumbulluar rreth vetes e atyre , që u mbështesnin , gjithçka la socializmi , filloi t’ua heq kallain e t’u zhvesh për t’u dukur ata që ishit e që jeni . Bëma e juaj nga fillimi e në vazhdim ka qënë manipulimi i votimve . Prej kësaj nuk keni hequr dorë asnji herë . Keni manipuluar vet e keni akuzuar kundërshtarët tuaj . Në të gjitha ato qëndra votimi , që ju keni ditur disfatën , i keni zbrazur e mbushur kutitë e votimit . Ky aktivitet për ju ka qënë i përherëshim , sa herë janë bërë votime , ç’ka do të thotë , se ju as një herë nuk keni fituar me mbështetjen e popullit . Kjo bëmë e juja është e regjistruar në historinë e “demokracisë”si njollë në veprimtarinë tuaj . Me këtë njollë ju qeverisët me “koklartësi”, “me mburrje”e “rrehagjokës fallco . Të vetmburrur për “suksesin” pollët të pa harrurat piramidat . Gjithçka bënit e bënit në emër të Allahut e me bekimin e tij por harruat , që Allahu e quan mëkat dhënjën apo marrjen e parave me fajde . Duke mos qënë korrekët as me Allahun, zhvatët popullin , parat e t’i mbushën xhepat tuaj por kjo e keqe u plasi në duar si një shpërthim i jashtzakonshim , që solli 97-tën , atë revolt popullore me një zëmërim të pa parë . Liderët tu o PD urdhëruan shpërthimin e depove të armatimit , që të armatoseshit ju e mbështetësit tuaj , që të siguronit sundimin tuaj tash më me forcën e armëve . Kjo është bëma tjetër e juaj , që është e shkruar dhe e pa harruar në histori , sepse pasojat e armatimit mbarë popullor , jo , që nuk janë zhdukur por vazhdojnë e do të vazhdojnë . Vazhdojmë të ecim me bëmat tua, o PD. Tetë vjet në opozit nuk lat të bëhet gjë e hajrit . Akuza nga më të ndryshimet për pozitën e liderët e saj . Protesta të përditëshme , parrulla e juaj ishte “TE SHESHI , TE SHESHI . Në 2005-ën u rikthyet në qeverisje , jo për vlerat tuja por për shërbesën e Ilir Metës . Ai fraktoi PS dhe u favorizoi juve . Bëmat e tuja gjatë tetë vjet qeverisje(2005-2013) janë katastrofë . Ju për të arritur majat në pasurim filluat të aplikoni të gjitha llojet e trafiqeve . Në ato avantura shkaktuat Gërdecin , lejuat kultivimin e kanapisit në Lazarat e me 21 janar vratë katër protestuas pa një gjysëm leku në xhep e lideri juaj merri kurajon të thoshte , se kanë vrarë vetvetën me çadra pistolet e me stilolapsa pistoletë e të tjera justifikime bajate e idiote . Punonjësit e gardës u mbajtën në kryeministri për një javë rrjesht për të zhdukur çdo gjurmë , që ekspertiza të mos nxirte as gjë . Në Gërdec i ndatë nga kjo botë 28 njerëz , shkatërruat rreth 14000 shtëpija e nji numër të madhë bagëtish vetëm e vetëm , që nëpërmjet “demontimit”të armëve të komunizmit të siguronit zhvatje sa më shumë . Në Lazarat nuk mundët të nderhynit apo nuk deshët , kjo ëdhtë dilemma por si njëra si tjetra janë pozicionime pa zotësie ose pajtueshmërie me kultivimin e drogës e trafikimin e saj . Edhe gjatë qeverisjes suaj (2005-2013) droga nuk u kultivua vetëm në Lazarat por edhe në krahina të shumta të vendit për mos me thënë në të gjithë vendin . Gjatë asaj lëgjislature me bujë e popmpozitet , me britma e ulurima nisët të ashtuqujturën “Rruga” e Kombit . Atë e dekleruat të mbaruar pa përfunduar plot gjysmën e punimeve , ç’ka edhe sot është e pa përfunduar . Puna e kualiduar në vlerë leku u nxori defiçit 260 milion lekë . Vitet u rrëkullisën . Legjislatura po mbyllej . Humbjen e dinit të sigurtë por për të patur ndikim frenues në opozitë duhej të bënit diçka dhe atë e gjeti lideri i juaj . Ai para se të largohej uzorpoi me njerëzit e tij më të besuar pozitat kyçe në gjykata , prokurori e SHIK . Gjykata kushtetuse , gjykata e lartë , prokurorët drejtues në të gjitha nivelet si dhe kryetarët e gjykatave në rrethe u zëvendësuan nga besnik e militant të PD-së .Prokurori i përgjithëshëm , që zëvendësoi Ina Ramën,  mbylli të gjitha hetimet e 21 Janarit dhe ju prokororën dhe presidentin i quajtët “HAJDUT E LAVIRE BULEVARDI”. Njerëzit tuaj , të shkarkuar nga detyrat e më parshëme apo të pushuar nga puna u kthyen në veprues ilegal , që nuk lanë gjë pa bërë e kurdisur e bëmat e tyre i zbraznit akuza për pozitën socialiste. Qeverisja socialiste në vitet qeverisëse (2013-2017) pragramoi reformën në drejtësi realizimi i së cilës kërkonte konsensus . Ju e dhatë konsensusin , votuat vetingun por kur u hartuan amendamentet për realizimin e vetingut u dorhoqët , e çuat ate në kushtetuse vetëm , që të anullohet apo të vonohej . Nuk lat gjë pa thënë , nuk lat gjë pa përdorur , që të pengonit zevendësimin e Adriatik Llallës me prokurorën e përkoshëme . Të gjitha ato nderhyrje e përplasje , që ju bëtë janë dëshmi e qartë se ku u dhëmb juve.  Gjërat po ndriçohen dal nga dalë . Dosjet e arkivura për hetimet korruptive janë dëshmi e ndriçim , se pse ju donit të pengonit reformën në drejtësi . Bëmat e juja në lëmin bujqësor janë pasoj e përmbytjeve të qindra e mirave hektar tokë bujqësore . Fondet për parandalimin e përmbytjeve ju i keni tjetërsuar . Për këtë flasin argjinaturat , flasin kanalet kulluese , flasin hidrovorët , të cilët ose nuk janë bërë ose janë bërë me nji cilësi shumë të ultë Për bëmat tuja flasin privatizimet e bregdetit shqiptar . Gjithë bregdetin e keni këthyar në tokë arë e pemë frutore dhe dukë interpretuar ligjin 7501 ua keni shpërndarë vetës e njerëzve tuaj . Bëmat e tuja flasin shumë hapur në arsim e shëndetësi Ju i hapët shteg arsimit privat , të cilin e mbajtët jashte kontrollit e ndikimit shtetëror , ç’ka mundësoi shpërndarjen e diplomave fallco e për rrjedhoj mundësoi një përsonel pedagogjik e shëndetësor të panivelshëm , pasoj e të cilave qe niveli formues shkencor  shumë i ultë te nxënësit e studentët dhe një sherbim shëndetësor primitive . Liderët tuaj në opinionet e vazhdushme para publikut dalin me pompozitet . Ata në debate demostrojnë një gjuhë prej “oratorësh e konseguentësh”si metodologji për të bindur dëgjuesit, se vetëm ju punoni e mendoni për këtë popull.

SYLE GOSTURANI

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.