Kreu Aktualitet Mbyllet procesi i zgjedhjes së delegatëve në PS

Mbyllet procesi i zgjedhjes së delegatëve në PS

952
0

Fjala për media e Sekretarit të Përgjithshëm të Partisë Socialiste, Taulant Balla: 

Partia Socialiste është një shkollë e funksionimit demokratik dhe këtë e ri-dëshmoi sot edhe ky proces shumë cilësor.
Sot përmbyllëm fazën e parë të kalendarit tonë politik të brendshëm të procesit zgjedhor të nivelit të parë të strukturës sonë organizative, qoftë në ri-formatimin e organizatave  dhe aplikimin e bashkëdrejtimit të Organizatave Socialiste qoftë në zgjedhje, gjatë ditës së sotme, sipas parimit “një anëtar, një votë” të 706 delegatëve në Kongresin e PS të shkurtit 2020.
76.068 anëtarë të Partisë Socialiste morën pjesën përmes votimit tradicional në një nga ushtrimet më të rëndësishme, jo vetëm për demokracinë tonë të brendshme, por edhe për të gjithë sistemin politik shqiptar.
Në përfundim të këtij procesi, kam kënaqësinë të njoftoj se në të 363 vend-votimet e ngritura në të gjithë bashkitë e vendit është zhvilluar procesi rregullisht, duke dëshmuuar arritjen e një cilësie dhe standardi të lartë të këtyre zgjedhjeve.
Dua të veçoj gjatë ditës së sotme, dy risitë që shënoi ky proces zgjedhor me testimin për herë të parë të votimit elektronik në Njësinë Nr.8 të Tiranës nga 989 anëtarë dhe 100 anëtarë të tjerë që votuan on-line, Partia Socialiste tregoi se nuk është jo vetëm partia më e madhe dhe më e organizuar, por edhe partia më moderne në Shqipëri.
Barazia gjinore mori tjetër inkurajim në këtë proces, pasi 47% e kandidatëve për delegatë të Kongresit të  PS ishin gra dhe vajza.
E dimë të gjithë se procesi i këtyre zgjedhjeve në parti, ka një rëndësi të veçantë për ecurinë e gjysmës së dytë të këtij mandati dhe për betejën për rinovimin e mandatit të socialistëve si shumicë qeverisëse në Qershor 2021.
Ashtu sikundër, e dimë se në stadin aktual partia ka nevojë për një energjizim të ri, një ri-organizim kapilar dhe një hapje të madhe ndaj shoqërisë.
Këto zgjedhje konsoliduan një bazë të re përfaqësimi të grave dhe vajzave në vazhdën e reformës transformuese që PS ka udhëhequr në drejtim të barazisë gjinore.
Partia Socialiste ka në ADN-në e saj parimin e mundësive të barabarta dhe sigurimi i shanseve të barabarta për gratë dhe vajzat është pasqyra më kuptimplotë e nivelit të të jetuarit me këtë parim.
Siç e saksionon statuti ynë, neni 3, për të siguruar demokracinë e brendshme që është kusht politik dhe moral i ekzistencës së partisë sonë, PS garanton shanse të barabarta në përfaqësim midis grave dhe burrave.
Faleminderit të gjithë themeluesve të kësaj partie, të kësaj shkolle të madhe jete dhe politike, që është Partia Socialiste, sepse kjo shkollë jete dhe politike është në dispozicion të gjithmonë e më shumë njerëzve.
Faleminderit edhe të gjitha grave e vajzave anëtare të Partisë Socialiste, që janë gjithnjë e më shumë një forcë përcaktuese në ekulibrat e brendshëm shoqëror dhe vendimmarrës të kësaj partie.
Asnjë forcë tjetër përveç PS nuk mund ta sillte këtë transformim dhe asnjë forcë tjetër, përveç PS, nuk mund të sillte transformimin epokal, qoftë në qeverinë qendrore, qoftë në këshillat bashkiakë, tanimë Shqipëria të ketë mundësinë e përfaqësimit me 50% burra dhe djem dhe me 50% gra dhe vajza.
Faleminderit të gjithë burrave dhe djemve që kontribuojnë në çdo nivel dhe e furnizojnë partinë tonë çdo ditë me energji të reja.
Faleminderit veteranëve, pasardhësve të tyre dhe përfaqësuesve të familjeve të dëshmorëve.
Është momenti për t’i falenderuar të gjithë deputetët, ministrat, kryetarët e bashkive dhe këshilltarët tanë bashkiakë që janë në lartësinë e detyrës.
Faleminderit të gjithë strukturës së partisë, veçanërisht asaj organizative.
Është momenti sot për ta falenderuar kryetarin Edi Rama për udhëheqësinë e tij të mençur.
Rroftë Partia Socialiste!
Rroftë Shqipëria!

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.